Synchronisatiekopieën beheren
In een SmartSync-omgeving wordt voortdurend samengewerkt en vinden er tegelijkertijd veel bestandsupdates plaats. Elke synchronisatiekopie stuurt voortdurend wijzigingen naar het bovenliggende bestand en ontvangt daar ook wijzigingen van.
Om uw synchronisatiehiërarchie te beheren en te onderhouden, dient u rekening te houden met het volgende:
- Wijs het Working Papers-bestand en de bijbehorende documenten alleen toe aan een vooraf vastgestelde lijst van gebruikers om het aantal benodigde synchronisatiekopieën te beperken.
- Zorg ervoor dat gebruikers nooit SmartSync-bestanden kopiëren via Windows Verkenner (kopiëren en plakken), aangezien dit ertoe kan leiden dat synchronisatiegebeurtenissen aan de verkeerde gebruiker worden toegeschreven en een reeks synchronisatieconflicten veroorzaakt.
- Wijs de juiste medewerkers aan om conflicten tijdig op te lossen, zodat wordt voorkomen dat conflicten uit de hand lopen of blijven aanslepen.
- Verwijder ongebruikte synchronisatiekopieën zodra u ze niet meer nodig hebt.
Een synchronisatiekopie verwijderen
Nadat u uw werk in een lokale synchronisatiekopie van het bestand hebt voltooid, raden wij u aan het bestand via Working Papers te verwijderen. Wanneer u een synchronisatiekopie verwijdert via de Working Papers-interface, worden al uw wijzigingen gesynchroniseerd met het bovenliggende bestand voordat de synchronisatiekopie definitief uit de hiërarchie wordt verwijderd.
Een synchronisatiekopie verwijderen:
- Open in Working Papers het synchronisatie-exemplaar dat u wilt verwijderen.
- Klik in het lint op SmartSync | Kopie verwijderen.
- Klik in het bevestigingsvenster op Ja.
De synchronisatiekopie is verwijderd. Als u wilt dat synchronisatiekopieën automatisch worden verwijderd telkens wanneer u Working Papers sluit, kunt u dit instellen via Extra | Opties | Algemeen door de optie Lokale kopie automatisch verwijderen aan te passen.
Een synchronisatiekopie verplaatsen
Als u uw bestanden aan het ordenen bent en een synchronisatiekopie van de oorspronkelijke locatie wilt verplaatsen, dient u rekening te houden met het volgende:
- U moet de volledige map met de synchronisatiekopie (de map met de naam clientfilename (Sync)) verplaatsen, inclusief de map _Sync .
- Kopieer en plak de map niet naar een nieuwe locatie; verplaats de map om dubbele kopieën bij het synchroniseren te voorkomen.
- Verplaats de oorspronkelijke bestanden pas nadat alle gesynchroniseerde kopieën zijn verwijderd.
- U kunt de synchronisatiekopie niet verplaatsen als u een peer-to-peer-configuratiegebruikt.
Nadat u de synchronisatiekopie hebt verplaatst, wordt de synchronisatiehiërarchie bij de volgende keer dat u deze online opent bijgewerkt om de nieuwe locatie weer te geven.
Synchronisatiekopieën verwijderen
Wanneer u wijzigingen moet aanbrengen in een SmartSync-bronbestand, moet u vaak eerst alle synchronisatiekopieën synchroniseren en verwijderen. In bepaalde situaties, bijvoorbeeld wanneer gebruikers offline zijn of werkstations buiten gebruik worden gesteld, kunnen synchronisatiekopieën verloren gaan of ontoegankelijk worden, waardoor u het oorspronkelijke bestand niet meer kunt wijzigen. Om dit probleem te omzeilen, kunt u deze ontoegankelijke synchronisatiekopieën verwijderen. Verlaten synchronisatiekopieën kunnen niet langer met het bovenliggende bestand worden gesynchroniseerd.
Om synchronisatiekopieën te verwijderen:
- Open een synchronisatiekopie die aan het bovenliggende bestand is gekoppeld.
- Voer een vergrendeling (Engagement | Lock Down), opschoning (Engagement | Clean Up) of onderhoud (Tools | Maintenance) uit op het bestand.
- Selecteer in de wizard Openstaande gesynchroniseerde kopieën verwijderen.
- Volg de stappen van de wizard zoals aangegeven.
De ontoegankelijke synchronisatiekopieën worden verwijderd. U kunt het bovenliggende bestand nu aanpassen.
Opmerkingen:
- Wij raden u aan om synchronisatiekopieën te verwijderen voordat u een Working Papers-bestand definitief opslaat.
- Als uw organisatie gebruikmaakt van Caseware Tracker, kunt u synchronisatiekopieën verwijderen vanuit de Tracker-interface.
Synchronisatiegegevens wissen
Nadat u alle resterende synchronisatiekopieën hebt verwijderd en opgeheven, kunt u de synchronisatiegegevens uit het bovenliggende bestand wissen. Door de synchronisatiegegevens te wissen, worden de map _Sync en de volledige inhoud daarvan uit de map Working Papers verwijderd, waardoor het bovenliggende bestand weer in een niet-gesynchroniseerde status komt.
Het terugzetten van een SmartSync-bestand naar een niet-gesynchroniseerde status is vooral handig wanneer u wijzigingen aanbrengt in het bovenliggende bestand of wanneer u het bestand beschikbaar stelt aan gebruikers die geen gebruik maken van SmartSync.
Om synchronisatiegegevens te wissen:
- Open het bovenliggende bestand in Working Papers.
- Klik in het lint op SmartSync | Informatie wissen.
- Klik in het bevestigingsvenster op Ja.
De synchronisatiegegevens worden uit het bovenliggende bestand gewist. Het bestand is geen SmartSync-bestand meer.