CasewareDocumentatie
Fixes in Caseware Cloud Opdrachten 2026-10Bekijk de nieuwste updates

Werken aan een PDF-bestand wanneer de sessie is verlopen

Als u een PDF lokaal bewerkt met Caseware Open PDF en uw sessie wordt beëindigd — omdat de tijdslimiet is verstreken of omdat u zich hebt afgemeld — kunt u gewoon doorgaan met werken. In dit onderwerp wordt uitgelegd wat er tijdens en na die periode met uw wijzigingen gebeurt.

Wat gebeurt er direct nadat uw sessie is afgelopen?

Gedurende ongeveer 20 minuten na afloop van uw opdrachtsessie worden uw wijzigingen nog steeds zoals gewoonlijk gesynchroniseerd met Caseware Cloud, ook al bent u niet langer ingelogd. U kunt het PDF-bestand gedurende deze periode zonder onderbreking blijven bewerken.

Wat gebeurt er nadat dat venster is gesloten?

Zodra die periode is verstreken, worden de wijzigingen die u aanbrengt niet meer gesynchroniseerd. Als u vanaf dit punt probeert op te slaan, verschijnt er een aanmeldingsvenster, aangezien uw sessie niet langer actief is.

Let op: Dit is het officiële aanmeldingsvenster van Caseware Cloud — het is veilig in gebruik en verschijnt wanneer de authenticatie van uw sessie is verlopen. U krijgt één aanmeldingsverzoek per sessie te zien, en niet één per geopende PDF, zelfs als u meerdere PDF’s tegelijk hebt geopend.

Het aanmeldingsvenster van Caseware Cloud dat verschijnt wanneer de authenticatie van uw sessie verloopt.

Om uw laatste wijzigingen op te slaan:

  1. Ga gewoon door met werken in de PDF — u hoeft deze niet te sluiten.

  2. Wanneer u probeert op te slaan, meldt u zich dan aan wanneer daarom wordt gevraagd.

  3. Zodra u weer bent ingelogd, worden al uw gekoppelde PDF-verbindingen gesynchroniseerd, niet alleen degene waarvoor u een melding kreeg — u hoeft dit niet voor elke geopende PDF te herhalen.

Let op: Als u binnen dit latere venster opnieuw inlogt op uw opdracht zelf (in plaats van via het opslagvenster), ziet u de wijzigingen die al waren gesynchroniseerd voordat het venster werd gesloten.
Let op: Een eerder probleem dat ertoe kon leiden dat er bij het openen van een PDF herhaaldelijk pop-ups verschenen waarin om inloggegevens werd gevraagd, is verholpen. Bij een duidelijke authenticatiefout wordt de verbinding nu verbroken in plaats van dat er herhaaldelijk om invoer wordt gevraagd.

Wat dit voor u betekent

U zult uw werk niet kwijtraken omdat de tijdlimiet van uw sessie is verstreken. Zolang u het PDF-bestand geopend houdt en inlogt wanneer u wordt gevraagd om op te slaan, worden uw wijzigingen doorgevoerd in uw opdracht.

Gerelateerde onderwerpen