Wwft risicobeheersing met KLANT+
Blog

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

KLANT+ faciliteert het hele spectrum aan risicobeheer dat komt kijken bij het accepteren van een nieuwe klant of nieuwe opdracht, het monitoren van bestaande klanten en bij het continueren van een eerdere opdracht.

Daarmee staat KLANT+ met klantacceptatie vooraan in de flow van het integrated accounting platform van Caseware. Alle apps hebben een koppeling waardoor je makkelijk je onderzoek kunt importeren. Zo beschik je altijd en in iedere Cloud-app over de uitkomsten van je klant- en opdrachtacceptatie.

De naamswijziging is niet de enige verandering; de app is flink uitgebreid. Naast een aantal algemene verbeteringen aan de app hebben we op verzoek van een aantal trouwe WWFT+ gebruikers twee nieuwe functies ingebouwd: De SIRA, voor het beheersen en inzien van alle risico’s, en de registratie van de onafhankelijkheid voor assurance opdrachten, ook wel de ViO.

Bij het toevoegen van SIRA hebben we, in samenwerking met gewaarde partners, een systeem ontwikkeld in de app waarbij kan worden aangegeven tot op welk niveau het kantoor risico’s wil accepteren voor ieder onderdeel. In het dossier wordt hier vervolgens rekening mee gehouden zodat daar de juiste vraagstelling en registratie bij getoond wordt.

Alle vertrouwde functies uit WWFT+ komen ook weer terug in KLANT+ en zijn verder uitgebreid. Vanzelfsprekend is ervoor gezorgd dat informatie uit de oude Wwft dossiers wordt overgenomen in het nieuwe KLANT+ dossier bij een overgang.

Meer weten over KLANT+? Klik hier.

Wiebe van Bruggen
Feature Owner KLANT+
Wiebe van Bruggen, Feature Owner KLANT+ en productspecialist Cloud apps. Wiebe heeft meer dan 20 jaar ervaring in accountancy software en is gespecialiseerd in Wwft en daaraan gerelateerde werkprocessen.