DataSnipper – De intelligente tool voor auditwerkzaamheden
Blog

DataSnipper – De intelligente tool voor auditwerkzaamheden

Er worden dagelijks veel goede ideeën geopperd aan de bar, maar dat van DataSnipper hadden we toch niet willen missen. Het idee van DataSnipper is ontstaan uit een verzoekje van een auditor: zou het niet mogelijk kunnen zijn om de vervelende en steeds terugkomende taakjes te automatiseren? Dat zou een hoop saai werk uit handen nemen en zorgen dat het invoeren van gegevens een stuk sneller en foutloos kan verlopen. Zo zou je in minder tijd een stuk meer werk kunnen verrichten.

Uit dat idee kwam de eerste versie van DataSnipper op de markt en is het nu, vier jaar en meer dan 200.000 gebruikers wereldwijd later, een bijna noodzakelijke tool in de dagelijkse werkzaamheden van auditkantoren.

Wat doet DataSnipper?

De basis is simpel: DataSnipper is een Exceltool om gegevens uit bestanden te halen. Zo kan je direct informatie uit documenten als facturen, contracten of bankafschriften importeren en correct in Excel plaatsen. Inmiddels is de tool uitgebreid met verschillende functies.

Via tekstherkenning worden de bestanden in Excel gezet. PDF’s, afbeeldingen, Microsoft-bestanden, alles wordt herkend. De door AI aangedreven functies vinden direct de juiste tekst, datum en/of nummers in een brondocument en maken automatisch een verwijzing aan naar deze gegevens.

De tekstherkenning kan je niet alleen gebruiken om snel gegevens uit bestanden te kopiëren, het werkt ook andersom. Ben je op zoek naar de factuur die bij een transactie hoort? Klik op een cel in Excel, bijvoorbeeld het bedrag, en DataSnipper zoekt door de geüploade bestanden en vist voor jou de juiste factuur uit de stapel.

Handmatig alles overnemen, kopiëren en controleren is niet meer nodig. Alles wordt foutloos en met een simpele klik direct in je werkmap gezet. Zelfs je rekenmachine tool is niet meer nodig; selecteer een aantal bedragen in het bestand en DataSnipper telt ze automatisch voor je op.

De voordelen:

• Je kunt direct gegevens overnemen vanuit verschillende bronbestanden naar Excel.
  • Facturen terugvinden kan snel en makkelijk met een druk op de knop.
  • Het is mogelijk om gehele tabellen direct en foutloos in Excel te plaatsen.
  • Automatiseer werkzaamheden en bespaar tijd om aan risico’s en audit te besteden.
  • DataSnipper biedt een breed scala aan handige functies.

DataSnipper via Caseware

In samenwerking met DataSnipper is er vanaf nu een Excelplugin beschikbaar via Caseware on Azure. Zo heb je alles beschikbaar op één Azure-omgeving en hoef je DataSnipper niet op je eigen server of laptop te installeren. Updates van DataSnipper worden dan ook automatisch twee keer per jaar via Azure bijgewerkt. Je hoeft hier dus verder niets voor te doen.

Wil je meer weten over de voordelen en functies van DataSnipper? Bekijk onderstaande video om te zien hoe het werkt.

Aanvragen

Of ben je al enthousiast over het gebruik en wil je meer weten over de mogelijkheden van DataSnipper via Azure? Neem dan contact met ons op.

Ciran Kramer
Content marketeer
Als vertaler en tekstschrijver werkt Ciran aan de lokalisatie van onze oplossingen, de kwaliteit van onze teksten en content.