CasewareDocumentatie
Fixes in Caseware Cloud Opdrachten 2026-10Bekijk de nieuwste updates

Instellingen voor gegevensopslag

U kunt de instellingen van de Data Store Administration Tool aanpassen aan het gebruik binnen uw organisatie via de groep Instellingen van de Data Store Administration Tool.

Optie Beschrijving
Database-ID

Het database-ID wordt vastgesteld bij het aanmaken van de gegevensopslag en kan niet worden gewijzigd (het wordt uitsluitend ter informatie weergegeven).

Het biedt een overzicht van de algemene groepsdatabase (met informatie zoals de naam, tarieven, beveiligingsinstellingen en gebruikers) die in de gegevensopslag is opgeslagen. Het database-ID zorgt ervoor dat de algemene groepsinformatie die in de gegevensopslag wordt bijgehouden, correct wordt gesynchroniseerd met de clientbestanden.

Wanneer de gebruiker verbinding heeft met de gegevensopslag, wordt het database-ID bij de eerste toegang tot het clientbestand ingevoegd. Daarom kan de synchronisatie van algemene groepsgegevens alleen worden uitgevoerd als het database-ID in de gegevensopslag overeenkomt met het ID in het clientbestand.

Beveiligings-ID

Dit veld is alleen-lezen en kan niet worden bewerkt. De beveiligings-ID-functie voorkomt ongeoorloofde beheerderstoegang tot een clientbestand waarvoor beveiliging is ingeschakeld. Eerder ingestelde beveiligings-ID’s worden uitsluitend ter informatie weergegeven en kunnen niet worden gewijzigd. De beveiligings-ID kan echter worden opgegeven indien deze nog niet is ingesteld.

Opmerking: Het beveiligings-ID heeft geen invloed op gebruikers die geen beheerder zijn. Het voorkomt alleen ongeoorloofde toegang door beheerders.
Synchronisatie

Selecteer de frequentie waarmee de persoonlijke gegevensopslagplaatsen met de gegevensopslagplaats moeten worden gesynchroniseerd. U kunt ervoor kiezen om bij het opstarten, om de 5, 15 of 30 minuten te synchroniseren.

Betrokkenheid bijhouden

U kunt instellen of de toegang van clients tot bestanden wordt geregistreerd in de gegevensopslag. De keuzemogelijkheden zijn:

  • Tracking uitschakelen

    Er wordt geen informatie bijgehouden over de toegang tot Working Papers-bestanden. Deze instelling wordt aanbevolen als een bedrijf geen gebruik maakt van Tracker. Dit is een algemene instelling die door alle gebruikers wordt gebruikt.

  • Volg, maar deel niet met het bedrijf

    De toegang van elke gebruiker tot zijn of haar persoonlijke Working Papers-bestanden wordt lokaal op elke computer geregistreerd en niet in de gegevensopslag (waardoor het gebruik van netwerkbandbreedte wordt beperkt). In Tracker kan elke gebruiker de lijst met bestanden zien die hij of zij heeft geopend, maar niet de lijst met bestanden die andere gebruikers hebben geopend.

  • Volg en deel met uw kantoor

    De toegang van elke gebruiker tot de persoonlijke Working Papers-map wordt zowel lokaal op elke computer als in de gegevensopslag geregistreerd; dit is dan ook de instelling die het meest belastend is voor het netwerk. In Tracker kan elke gebruiker zowel de lijst met bestanden bekijken die hij of zij heeft geopend als alle bestanden die andere gebruikers hebben geopend.

Inloggen vereist voor Tracker

Als deze optie is geselecteerd, moeten gebruikers zich aanmelden bij Tracker wanneer het programma wordt geopend.

Om ervoor te zorgen dat alleen gebruikers met beheerdersrechten gedeelde weergaven in Tracker kunnen aanmaken, vinkt u het selectievakje Aanmelden vereist voor Tracker aan. Zodra Tracker wordt geopend, verschijnt het inlogvenster. Als het selectievakje Beheerder is aangevinkt voor de gebruiker die zich aanmeldt, beschikt deze gebruiker over beheerdersrechten om gedeelde weergaven aan te maken, te kopiëren, te wijzigen of te verwijderen. Als het selectievakje Beheerder voor de gebruiker niet is aangevinkt, kunnen alleen persoonlijke weergaven worden aangemaakt, gekopieerd, gewijzigd of verwijderd.

Schakel het selectievakje uit om alle gebruikers de mogelijkheid te geven gedeelde weergaven aan te maken, te kopiëren, te wijzigen of te verwijderen.

Als zowel het selectievakje Active Directory-integratie inschakelen als het selectievakje Aanmelden vereist voor Tracker is aangevinkt, wordt de gebruiker automatisch aangemeld bij het openen van Tracker.

Log in nadat de clientbestanden zijn uitgepakt

Als deze optie is geselecteerd, wordt het bestand eerst uitgepakt voordat het inlogvenster verschijnt. Als u niet de juiste inloggegevens opgeeft of het inlogvenster gewoon sluit, blijft het bestand ongecomprimeerd.

Als deze optie is uitgeschakeld, verschijnt het aanmeldingsvenster voordat het bestand wordt uitgepakt. Als het inlogproces niet correct verloopt, blijft het bestand gecomprimeerd.

Gebruik een afbeelding uit uw eigen bestand

Als deze optie is geselecteerd, wordt er een afbeelding van de opslagplaats voor persoonlijke gegevens aangemaakt en gebruikt. Een persoonlijke opslagkopie is in feite een actuele kopie van een volledig gesynchroniseerde persoonlijke gegevensopslag. Door gebruik te maken van een persoonlijk opslagbestand kunnen persoonlijke gegevensbestanden voor nieuwe gebruikers sneller worden aangemaakt of kunnen de gegevensbestanden van gebruikers die al bij een gegevensbestand zijn aangesloten, snel worden bijgewerkt. Een persoonlijk winkelprofiel vermindert de belasting van de gegevensopslagserver.

Het kan voorkomen dat u de inhoud van een bestaande image van uw persoonlijke opslagruimte wilt bijwerken. Als de inhoud van een gegevensopslag bijvoorbeeld ingrijpend verandert, is het raadzaam om een nieuwe kopie van de persoonlijke opslag aan te maken, zodat zowel nieuwe gebruikers die verbinding maken met de gegevensopslag als bestaande gebruikers snel een actuele, gesynchroniseerde kopie van de gegevensopslag ontvangen. Om een persoonlijke winkelfoto bij te werken, klikt u op Vernieuwen.

Als u de optie Persoonlijke opslagimage gebruiken selecteert, wordt u gevraagd om de locatie op te geven van een bestaande persoonlijke opslagimage of de locatie waar u de image wilt aanmaken. Het is belangrijk dat u een pad opgeeft dat toegankelijk is voor alle gebruikers die de afbeelding nodig hebben; een gedeelde netwerklocatie is hiervoor ideaal.

Opmerking: Wanneer u Working Papers voor het eerst start nadat er een persoonlijke opslagimage is aangemaakt, verschijnt er een pop-upbericht waarin staat dat het programma opnieuw moet worden opgestart om de persoonlijke opslagimage te kunnen synchroniseren. Dit bericht wordt slechts één keer weergegeven.